Ifi: Hazai vereséggel rajtoltunk...

Nem sikerült a jól rajt.

A 2016/17-es szezont az ifi nyitotta, itthon fogadhattuk a Nagyszentjános együttesét, akiket pár héttel a bajnoki rajt előtt 10-0-ra vertünk, idegenben… Abból a meccsből persze nem szabadott kiindulni, hisz most alapvetően már élesben ment a játék.

Szinte el sem kezdődött még a meccs, a 2.percben máris vezetéshez jutott a vendégcsapat, miközben mi még aludtunk. (0-1) Ezután ideje volt felébredni, ami meg is történt; elkezdtünk úgy játszani, ahogy valójában tudunk, ám ekkor újra lesújtottak a vendégek, hisz a 22.percben megszerezték a második gójlukat is. (0-2) Nem volt mit tenni, menni kellett előre, s egyúttal jobban figyelni hátul, hisz két nagy hibánkat használták ki a vendég szentjánosiak. A félidő második felében aztán sok ígéretes támadásunk volt, ám ezek egyikből sem született gól, s volt, hogy a játékvezető, illetve a partjelző akadályozta meg tévesen az akciót.

Szünetben aztán sikerült rendezni a sorokat, s hamar visszajöttünk a meccsbe a második félidő elején. A 47.percben Balázs Dominik szerezte meg első találatunkat, miután a jobbösszekötő helyéről, 14 méterről szépen lőtt a rövid alsóba. (1-2) A gól értelemszerűen meghozta a csapat kedvét, ekkor abszolúte mi irányítottuk a játékot, s a nyomásnak újabb eredménye lett: az 55.percben büntetőhöz jutottunk, amit Kállai Ricsi a tőle megszokott higgadtsággal értékesített is. (2-2) Kezdődhetett minden elölről, újra döntetlen volt az állás… Ezután viszont valami eszement rohanás kezdődött mindkét csapat részéről, igazi adok-kapok folyt a pályán, aminek mi ittuk meg a levét… Rövid időn belül két gólt is kaptunk (2-4), így újra hátrányban találtuk magunkat, s egyúttal vészesen fogyott az idő is, közeledett a mérkőzés hajrája (és vége). A végén aztán újra elkaptuk a fonalat, már „minden mindegy” alapon mentünk előre, ami a 86.percben gólt eredményezett. Tóth ’Totti’ András szerencsés passza után Kállai Ricsi közeli lövése nagy nehezen, de átvánszorgott a kapuson és gólvonalon is (3-4), így meleg percek következtek a vendégek számára. A végén aztán majdnem jött a csattanó, ám szabadrúgásunk után kimaradt az óriási helyzet, így a Nagyszentjános 4-3-ra nyert.

Összességében igazi rangadót hozott a két ificsapat meccse. A vendégek kegyetlenül büntették hibáinkat, míg mi hullámzó teljesítményt nyújtottunk: voltak jobb és rosszabb periódusaink is. Jövő héten lehet javítani Pannonhalmán, fel a fejjel srácok!!! HAJRÁ GYAFA!!!

2016. augusztus 14., vasárnap
Győr-Moson-Sopron Megyei II.o., Keleti cs., U19, 1. forduló
GYŐRASSZONYFA-TARJÁNPUSZTA SE  –  Nagyszentjános SC   3:4  (0:2)
Győrasszonyfa, Király Bálint sportpálya, vezette: Somlóvári B.
gólszerzők: Balázs D. (47'), Kállai R. (55' 86' – az elsőt 11-esből)  illetve Bali Á. (2' 73'), Kocsis D. (22'), Amberger P. (66')

Dékány R. - Kodolányi A. (Ring G. 74') - Kállai B. - Szaló F. (Hadarics G. 82') - Kalapos K. - Kállai P. (Szakács M. 46') - Tóth A. - Tóth V. - Balázs D. (Balázs Sz. 82') - Kósa G. (Csillag G. 46') - Kállai R.

vezetőedző: Pekker Balázs

Block