Itt a tavasz, folytatódott a bajnokság.

Már nagyon sokan várták ezt a pillanatot, amikor a jóidővel párhuzamosan a mennyei megyei bajnokságok is folytatódnak. Nos, hosszú idő után ez végre elérkezett, így március első hétvégéjén újabb gyafai sikerekért lehetett szorítani.

Nagy változások egyébként nem történtek a télen, az első csapatba érkezett Öttevényről Bodor Péter, míg Kemény Zsolti a Győrújbaráthoz igazolt, továbbá Dunst Mátyás fél év után visszatért Győrságra. Rajtuk kívül még három fiatal labdarúgó csatlakozott kulbunkhoz Solymosi Adrián, Paizs Dániel Gergő és Göstl Tibor személyében, akik korukból adódóan bármelyik csapatunkban bevethetőek, ahol épp szükség van rájuk.

A felkészülés viszonylag jól sikerült, így minden adott volt egy remek kezdéshez: az első csapat és az ifi Nagyszentjánosról próbált meg pontokat lopni, míg a legendák (Gyafa SE II) hazai pályán igyekeztek begyűjteni a győzelmet a Győrság ellen.

** felnőtt – megyei II.osztály **
Nagyszentjános SC  –  Győrasszonyfa-Tarjánpuszta SE  1:2 (1:2)
gólszerzőink: Gayer Zoltán (15'), Samu Bence (28')

2015. május… Bizony ez az időpont, amikor utoljára két vállra fektettük aktuális ellenfelünket és riválisunkat, méghozzá hazai pályán egy 3-2-es siker ellenében. A győzelmekkel böjtölni persze sosem jó, így magától értetődő volt, hogy most bravúrt kell végrehajtanunk. Egyfelől azért, mert mikor, ha nem most tavasszal kezdjünk már el végre felfelé lépegetni a tabellán, másfelől pedig azért, mert az őszi nyitófordulóban vereséget szenvedtünk a Nagyszentjánostól, így illik visszavágni…
Nos, a mérkőzés végül mesébe illően alakult. Nagy volt a küzdelem, s a hazaiak részéről kicsit talán az egó is, így a 15.percben Gayer Zoltán szemfülességének köszönhetően egy remek góllal juttatta vezetéshez csapatunkat, miután a könnyelműsködő védőktől ellopta a játékszert, majd a kapuba emelt. (0-1) A folytatásban egy hasonló klasszisgóllal dupláztuk meg az előnyünket, amikor is a 28.percben egy pontrúgás után Samu Bence ferdeollós mozdulattal húzta be a labdát a kapuba. (0-2) Döbbenet volt a hazai, örömmámor a vendégoldalon… A félidő vége előtt aztán szépítettek a szentjánosiak, újra nyílttá téve ezáltal a találkozót (1-2)

A második játékrészben kisebb-nagyobb helyzetekkel fűszerezve tovább folytatódott a birkózás, s egyfajta taktikai csata is kialakult. A remek első félidei játékunk kicsit alábbhagyott, ám küzdésből a srácok jelesre vizsgáztak; nagyszerűen „öltük” az időt. A hazai csapat nem is tudott velünk mit kezdeni, s egyre idegesebbé váltak, ami nekünk persze a javunkra szolgált. Az eredmény a továbbiakban nem változott, így a gyafai csapat szinte régi önmagát idézve bravúros és nagyszerű győzelmet aratott idegenben! Ez a siker mindenképpen bizakodásra ad okot, reméljük, a folytatás is hasonló lesz legközelebb, amikor hazai pályán fogadjuk majd a Pannonhalma csapatát! Szép volt srácok!!!

** ifi – megyei II.osztály **
Nagyszentjános SC  –  Győrasszonyfa-Tarjánpuszta SE  2:0 (0:0)

Sajnos ificsapatunk vesszőfutása tovább folytatódik. Az ideiglenesen Kálmán Norbi által irányított ifisták nem rukkoltak elő jó játékkal, s igazán focizni csak akkor kezdtek el, amikor már hátrányban voltunk. Úgy tűnik, hogy ez az idei évadban valamiféle „betegségünk”, de reménykedünk, hogy minél előbb sikerül ebből kilábalni! Fel a fejjel, lehet még bőven javítani!

** legendák – megyei III.osztály **
Győrasszonyfa-Tarjánpuszta SE II  –  Győrság KSE  1:6 (0:3)
gólszerzőnk: Polcsák Gábor (62')

A fiatalokkal kiegészülő „öregek” egy jó tavaszi kezdésben reménykedtek. Az álmok aztán hamar szertefoszlani látszódtak, hisz a vendég ságiak két pontrúgás után máris 2-0-ra vezettek bő negyedóra elteltével… Mezőnyben jól gyűrték egymást a felek, inkább a küzdelem dominált. Közvetlen a szünet előtt egy újabb figyelmetlenségből és pontrúgásból megkaptuk a harmadikat is. Joggal főhetett mindenki feje, mert a vendégek komolyabb megerőltetés nélkül, a mi hibáinkból vezettek…

Fordulás után aztán sokat javult a játékunk, ennek okán szépítettünk is egy tetszetős akciót követően, Polcsák Gábor révén, aki egy szinte már elveszettnek hitt labdát pöckölt okosan a kapuba a védő orra elől. (1-3) Megéreztük a vérszagot, a ságiak kicsit meg is zavarodtak, többször is csak centik hiányoztak az újabb gólunkhoz, ám nem sikerült kihasználni a nagy lehetőségeket. A 73.percben aztán eldőlt a meccs, egy vendégszögletet váltottak gólra a ságiak, majd ezután gyorsan még kétszer is betaláltak, így végül is 6-1-es vendéggyőzelemmel ért véget a találkozó.

Ebben a meccsben több volt, már csak a mutatott játékunk miatt is. A végeredmény kicsit túlzás, alakulhatott volna szorosabban is mérkőzés. Folytatás legközelebb Töltéstaván!

-- Fő támogatóink --

Copyright © 2017 SoftwareAce Bt. .::. Minden jog fenntartva!