Itthon utoljára még tavaly novemberben nyertünk a Győrújfalu ellen, így a már mind, a szurkolók, mind pedig a játékosok éhesek voltak egy újabb gyafai sikerre. A srácok aztán gondoskodtak róla, hogy így is legyen, s végül szép játékkal szerezték meg a három pontot…
 

Az elmúlt hétvégére ismét visszatért a tavasz, s ugyanígy vártuk a leendő győzelmet is. Egy héttel ezelőtt Téten már egy másik gyafai csapatot láthattunk, ám a sors fura fintoraként pont nélkül távoztunk akkor idegenből, így ezen a vasárnapon a hazai pálya előnyével és a szurkolók támogatásával joggal bízhattunk a három pontban. Örömteli hír, hogy kapitányunk Szita Geri és Takács Tibi is visszatérhetett, így a Tanár Úr kedvenc belső védő párosának tagjai újra a kezdőben találták magukat.

A meccs elején rögtön magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, míg az eneseiek inkább csak a pontrúgásaikra és felíveléseikre hagyatkoztak, ám mégis övék volt az első ziccer, amit szerencsére megúsztunk… Ezután az első komolyabb gyafai helyzet rögtön gólt is eredményezett, a 10.percben Samu Dávid belsőzött 11 méterről a kapuba egy baloldali beadást. (1-0) A dolog apró szépséghibája, hogy a mi Dávidunk örömében majdnem Láziig rúgta a szerencsétlen szögletzászlót, mely mutatványért a spori természetesen sárga lappal díjazta… A gyors vezetés tehát megvolt, de tudtuk, hogy nem állhatunk meg ennyinél, amit percekkel később újabb helyzetünk jelzett, miután Dobos 'Gabó' jobboldali szabadja a felső kapufára, majd onnan a vendégek szerencséjére a mezőnybe pattant. Valamivel túl a félidő felén aztán sok lett a technikai hiba a részünkről, így kissé kapkodóssá vált a játék, hol egyik, hol a másik csapatnál volt a játékszer. A 33.percben viszont teljesen váratlanul egyenlített az Enese: egy ártalmatlannak tűnő szabad szállt állt védőink felett, amibe a vendégek egyik játékosa szó szerint belefutott, így testtel a kapuba sodorta a labdát… (1-1) A szünetig már nem változott az eredmény, de alakulhatott volna másképp is, ha Czigler szabadját nem bokszolja szögletre az enesei kapus, vagy éppen Samu Dávid pontosan céloz fejjel egy remek Kemény Ádi ívelés után…

A lehetőségeink tehát megvoltak, így tudtuk, hogy ha javítunk a befejezéseken, akkor könnyedén nyerhetjük a mérkőzést. A szünet után aztán kezdtek hatni a Tanár Úr szavai, igaz, az újabb vezető gólunkhoz az enesei védelem és kapus bénázása ügyetlenkedése is kellett, akik a szemfüles és jókor jó helyen lévő Kállai Ricsinek ajándékoztak egy gólt az 50.percben. (2-1) Változtatni azonban így is kellett, így Szalay Dávid, majd nem sokkal később Horváth Máté is beállt, akik a következő gólnál főszerepet játszottak. A 64.percben ugyanis Máté bolondította meg a baloldalon a védőket, majd a tizenhatoson belülre érve, egy csel után önzetlenül Dávid elé gurított, aki először még a kapusba, majd a kipattanó után már a hálóba lőtt, 3-1-re módosítva ezáltal az állást. A szurkolók arcán ekkor már látszott egy félmosoly, hogy "itt bizony győzelem lesz sok-sok idő után", ami érthető is volt, hisz a játékunk feljavult, s újra azt a gyafai csapatot láthattuk a pályán, amit a tavalyi szezonban megszokhattunk… A meccs legszebb gólja azonban még hátra volt, ugyanis a harmadik gólunk után újra zörgött a háló. A 72.percben 'Gabó' mértani pontosságú labdája szállt állt a védők felett Samu Dávid fejére, aki gyönyörűen bólintott közelről a kapuba. Ezt tényleg élmény volt nézni! (4-1) A negyedik gyafai találat persze végérvényesen eldöntötte a meccset, ám lehetett volna több is közte, ha nem szerencsétlenkedjük el a hajrában a ziccereket. A vége tehát 4-1 ide, így többek között a második félidőben mutatott remek játékunknak is köszönhetően szép és magabiztos győzelmet arattunk az Enese csapata felett.

Ha költői módon szeretnénk fogalmazni, akkor elmondhatjuk, hogy a meccs végére eltűntek a borús fellegek, az ég is kitisztult, s ezzel párhuzamosan a gyafai csapat is megmutatta régi, napos oldalát. Csak ilyen folytatást, SZÉP VOLT FIÚK!!!
 

2017. április 9., vasárnap
Aranyhal Étterem Megyei II.o., Győri csoport, 21. forduló
GYŐRASSZONYFA-TARJÁNPUSZTA SE  –  Enese SC  4:1  (1:1)
Győrasszonyfa, Király Bálint sportpálya, vezette: Sirián L.

gólszerzők: Samu D. (10' 72'), Kállai R. (50'), Szalay D. (64'), illetve Kiss M. (33')
 

Győrasszonyfa-Tarjánpuszta SE:
Kósa – Kemény Á. - Szita - Takács T. - Pécsváradi – Sebestyén Z. (Szalay D. 52') - Dobos G. (Pintér R. 83') - Gayer Z. - Czigler (Horváth M. 64') – Samu D. (Bodor P. 80') - Kállai R. (Samu B. 76')

vezetőedző: Szurics Péter


Fő támogatóink

  

© 2018 SoftwareAce Bt. Minden jog fenntartva!