A 2022-es év összefoglalója

Tartalmas és sikeres év volt a 2022-es, amelyet a számok is alátámasztanak. Nézzük is meg tehát, honnan hová jutott csapatunk, bő egy év leforgása alatt…

A 2021/22-es szezon őszi fele után sokakban jött elő a kérdés, hogy „Mi lesz veled, Gyafa?”, ugyanis az akkor épp 11 csapatosra szűkült megye3-as bajnokságunkban az utolsó előtti, 10.helyet foglaltuk el, megelőzve az évek óta szerényen teljesítő mindszentpusztai csapatot. Mindössze három meccset sikerült nyerni, így kilenc pontot abszolváltunk. Voltak nagyarányú vereségek is, ami mellé párosult sokszor egy kilátástalan játék, de volt, hogy a szerencse is elpártolt mellőlünk, így nem volt meglepő a negatív gólarány sem. Ennél már csak jobb lehet a folytatás, gondolhattuk…
 

Egy meccs híján veretlen tavasz

A szezon 2022 márciusában indult tovább számunkra. Két győzelemmel startoltunk, aztán jött egy fájó döntetlen a Cápák ellen, majd egy szoros vereség otthon, egy kiélezett meccsen a Nagyszentjános ellen. Innen aztán nem volt megállás, így nem csak a győzelmek, hanem ennek hatására a társaság kedve is megjött és a játék is szépen javult, ami gólgazdag meccseket eredményezett. A későbbi bajnok Ikrény is megszenvedett nálunk a döntetlenért, de több ellenfél is négyet-ötöt kapott tőlünk. Nem árt megjegyezni, hogy ezzel párhuzamosan a csapat magját alkotó fiatalok az ificsapatban is bizonyítottak, ahol az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerét elérve BAJNOKI CÍMET szereztek, veretlenül! (20 győzelem, 2 döntetlen, 131 lőtt gól)

A hatás tehát átragadt a felnőtt meccsekre is, így duplán jól jártunk. A szezont végül a legjobb tavaszi mérleggel bíró csapatként fejeztük be: 10 meccs, 7 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség, 31-10-es, +21-es gólarány. Noha a dobogó már 2021.őszén elúszott, a negyedik helyről mindössze egy ponttal maradtunk le, így végül a 7.helyen zártuk a 2021/22-es szezont.
 

Versenyben az érmekért

2022.őszén aztán elstartolt az újabb szezon, amit 5/5-ös mérleggel és meggyőző győzelmekkel indítottunk, bejelentkezve a bajnoki címért folyó versenyfutásba. Az első igazi erőfelmérő, kard-ki-kard meccs a Nyúl ellen azonban nem jött össze, még ha kicsin is múlott, aztán a nagyobb pihenő sem tett jót nekünk, hisz az őszi első Vámosszabadi ellen egy ötösbe futottunk bele idegenben, érzékelve azt, hogy itt bizony még akad tennivaló, álmodozni korai lenne.

Ezután egy újabb 5/5-ös széria következett megnyugtató és gólgazdag sikerekkel, előre vetítve a képet, hogy a dobogó azért reális cél lehet a szezon végén. A szentjánosi rangadó azonban pontosztozkodással zárult, s mivel az utolsó őszi fordulós Rábapatona elleni meccsen meglepő vereséget szenvedtünk, így a 4.helyről várhatjuk a folytatást, 31 gyűjtött egységgel.
 

Miből lesz a cserebogár – avagy honnan hová jutottunk?

Ha szigorúan matematikai alapon hasonlítjuk össze a tavaszi szezont az őszivel, akkor bizony bármennyire is meglepő, a tavaszi egy fokkal sikeresebbnek mondható, hisz akkor a pontok 76%-át szereztük meg, míg most legutóbb ősszel a pontok 74%-át. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy két „új”, abszolút meghatározó csapat, a Vámosszabadi és a Nyúl érkezett az idei bajnokságba, akiktől egyaránt vereséget szenvedtünk az ősszel, s nem meglepő módon ők is várják az első két helyről a folytatást, ami kicsit árnyalja a gyűjtött egységek arányát. Ennek ellenére a játékban óriási előrelépés tapasztalható, a fő taktika rendszerint nagyon ül és a kettős terhelés is pozitív irányba lendítette tovább a csapatot, Teveli István vezetőedzőnk remekül összerakta ezt a fiatal társaságot, kiegészülve a rutinosabb emberekkel. A tavaszhoz képest ősszel dupla annyi gólt szereztünk (31 >> 62), s noha dupla annyit is kaptunk, a győzelmek és a látványos, gólgazdag meccsek így sem maradnak el a gyafai drukkerek legnagyobb örömére. A klasszikus alapján tehát előre megyünk, nem hátra, azaz messze járunk már a 2021.ősz végétől és az utolsó előtti helytől…


Mit hozhat a folytatás?

A legfőbb cél egyértelműen nem más, mint a csapat, a társaság egyben tartása. A fiúk rengeteg örömet okoztak nekünk a 2022-es év során, így a gyafai foci újra a régi szép időket idézi. Az előre lépés számszerűleg is megkérdőjelezhetetlen, hisz az előző szezont a 7.helyen zártuk, míg most a 4.helyről várhatjuk a folytatást, noha a bajnoki erősorrend sokat változott, viszont a bajnokság létszáma is megemelkedett ezzel párhuzamosan.

A kisebb célok, célkitűzések ezután jöhetnek, az 2022/23-as szezon végére nézve kimondottan a dobogó és az éremszerzés tűnhet reálisnak. Ehhez természetesen a mutatott játék és forma tartása elengedhetetlen, no meg persze a sérülések elkerülése is fontos lenne, hisz akadtak azért olyan meccsek az ősszel is, amin szűkös kerettel, valamint átalakított csapattal kellett megoldani a dolgot. Ezek mellett a helyén kell kezelni a nagyobb téttel járó meccseket is, leginkább fejben, hisz ezeken az ősszel előfordult, hogy megremegtek a lábak, vagy kihagyott, kisebb volt a koncentráció.

Mindent figyelembe véve azonban nagyon pozitívnak és biztatónak tűnik a jövőkép, így reméljük, hogy a 2022-es évhez hasonlóan a 2023-as is gyafai gólokban és győzelmekben gazdag esztendő lesz! Ehhez a fiúk támogatása rendkívül fontos, így aki teheti, idén és a jövőben is biztassa a csapatot a pálya mellől, legyen szó akár hazai, akár idegenbeli mérkőzésről!

Hajrá srácok, HAJRÁ GYAFA!!!

 

A 2022-es év összesített mérlege: (csak bajnoki meccsek)

Felnőtt csapat:

 • 2022. tavasz: 10 meccs, 7 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség, 31-10, +21-es gólarány, pontok 76%-a
 • 2022. ősz: 14 meccs, 10 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség, 62-22, +40-es gólarány, pontok 74%-a
 • Összesített mérleg: 24 meccs, 17 győzelem, 3 döntetlen, 4 vereség, 93-32, +61-es gólarány, pontok 75%-a

Ifi csapat:

 • 2022. tavasz: 11 meccs, 11 győzelem, 88-6, +82-es gólarány, pontok 100%-a
 • 2022. ősz: 12 meccs, 10 győzelem, 2 vereség, 71-15, +56-ös gólarány, pontok 83%-a
 • Összesített mérleg: 23 meccs, 21 győzelem, 2 vereség, 159-21, +138-as gólarány, pontok 91%-a


TOP3 góllövő: (ifi+felnőtt fellépések egyben)

 Kiss Patrik:

 • 2022. tavasz: 17 meccs, 46 gól
 • 2022. ősz: 17 meccs, 29 gól

 Kállai Richárd:

 • 2022. tavasz: Ricsi 2022. tavasszal Nyúlon játszott
 • 2022. ősz: 23 meccs, 32 gól

 Sáfrány Zalán:

 • 2022. tavasz: 19 meccs, 13 gól
 • 2022. ősz: 24 meccs, 26 gól

A 2022-es csapatkép, sok-sok hiányzóval

 
Block
- Fő támogatóink -
...és még sokan mások!

Beszéljenek a számok...

Fontos infók

Keresés

Győrasszonyfa-TSE hivatalos honlapja ® sportegyesulet.gyorasszonyfa.hu