U16: MEGYEI MÁSODIK A SERDÜLŐ!!!

„Második” helyen zárt csapatunk.

2016-ban Győrszentivánon rendezték meg az U16-os serdülőbajnokság megyei döntőjét egy körmérkőzéses torna keretein belül. A Győri csoportot hibátlanul és meggyőzően nyerte meg az győrasszonyfai csapat, a Sopronit hasonló, vagy talán még nagyobb fölénnyel az SC Sopron, míg az egészen az utolsó fordulóig nyílt Móvári csoport élén a Hegyeshalom zárt, így tehát ez a három csapat képviseltette magát a döntőben, s küzdtek meg egymással a végső sikerért. A mérkőzések 2x30 perces félidőkkel, negyedórás szünetekkel követték egymást a sorsolásnak megfelelően.

Rövid összefoglalók:

SC Sopron – Hegyeshalmi SC  6:3  (5:2)

Nagyon bekezdtek a csapatok: szép hegyeshalmi góllal indult a meccs, egy perccel később egyenlített a Sopron, akik aztán teljesen átvették az irányítást és érvényesítették a papírformát. Félidőben 5-2 volt az állás, a nagy iram a második harminc percre alábbhagyott, végül 6-3-ra, könnyedén nyert a Sopron.
 

Hegyeshalmi SC – Győrasszonyfa-Tarjánpuszta SE  0:7  (0:5)

Csapatunk fejben is rákészülhetett első meccsére, hisz a korábbi mérkőzésen volt alkalma megfigyelni az ellenfelet. A hegyeshalmiak persze jóval fáradtabbak voltak már 60 perccel a lábukban, így nem volt meglepő, hogy az első félidőben még a Sopronénál is nagyobb gálát tartott a GYAFA-i U16. Egy Kodi-fejes, majd egy Kodi-lövés után már 2-0 volt ide a 6.percben, aztán egy nagyszerű Kállai Ricsi kiugratást váltott gólra Kalapos Kristóf, így 3-0 volt bő tíz minutum után. Pár másodperccel később végleg eldőlt minden, a megiramodó Balázs Dominikot vágták fel a tizenhatos belül, piros és büntető, amit csékánk; Kállai Ricsi szokásához híven magabiztosan értékesített, 4-0 ide. A félidei gólok sorát Kodolányi András harmadik találata zárta, aki nagyon jól játszott az első játékrészben, ahogy többi csapattársa is. Öröm volt nézni ezt! A második félidőt szintén két korai góllal kezdtük, előbb Kiss Gergő gyötörte be nagy nehezen saját találatát, majd Kállai Ricsi vágott be egy kb.20 méteres szabadot, így 7-0-nál jártunk ekkor. Ezek után aztán megindult a „csereroham”, azaz a Tanár Úr tudatosan pihenni hozta le egyesével a kezdő 11 tagjait, így az összes játékosunk pályára léphetett a mérkőzésen.
A vége maradt 7-0, ide, így a „második” hely már biztos volt ezzel, azaz jöhetett a „döntő döntője” a Sopronnal…
 

SC Sopron – Győrasszonyfa-Tarjánpuszta SE  3:0  (1:0)

Bármennyire is a Sopron pihenhetett a legtöbbet, nem igazán tudtak ebből előnyt kovácsolni. Érezhető volt a feszültség mindkét oldalon, nagy volt a tét. Az első tíz percben nem jutottunk helyzetig, viszont rendületlenül és jól védekeztük, aztán amikor kijöttünk volna a kisebbfajta szorításból, egy védelmi-és kapushibát góllal büntetett a Sopron a 11.percben, 1-0 oda. No, persze nem volt mese, menni kellett tovább, hisz a döntetlen ugye nekünk kedvezett volna a végső elszámolásnál a gólarány miatt… A félidő végét meg is nyomtuk, ám nem sikerült betalálnunk a nagy helyzeteink ellenére sem, így egygólos soproni előnnyel fordultak a csapatok…
A második félidőnek "most vagy soha" alapon vágtunk neki, jöttek is a nagy helyzetek, igaz, nem sok. Volt, hogy már a soproni kapuson is túljutott a labda, de a gólvonalon nem, így tartotta előnyét a Sopron. Aztán a 46.percben (azaz a vége előtt 14 perccel) eldőlt a meccs: tökéletes kontrát fejezett be góllal a soproni csapat az elől ragadó asszonyfai játékosok bánatára, így érezhető és látható is volt ekkor, hogy eddig bírtuk erővel és fejben… A legvégén még egy Vigh Norbi-piros és egy bepottyanó találat tovább növelte a gyafaiak búját és a soproniak örömét, a találkozó 3-0-al ért véget, így jobb helyzetkihasználásának és egy kicsit tán a szerencsének is köszönhetően a Sopron nyerte a „megyei döntő döntőjét”, azaz ők lettek Győr-Moson-Sopron megye U16-os bajnokai.
 

A torna végeredménye:

 

Összefoglalás

Serdülő csapatunk kiváló teljesítményt nyújtva, 20-ból 20 „alapszakaszbeli” meccset megnyerve jutott a MEGYEI DÖNTŐBE, ami már önmagában is óriási bravúr és elismerés!!! Győrszentivánon ráadásul még az első találkozón, a Hegyeshalom ellen is sikerült túltenni az „elvárásokon”, sőt, a végső siker sem múlott sokon a Sopron ellen… LE A KALAPPAL A SRÁCOK ÉS TELJESÍTMÉNYÜK ELŐTT!!! Nem véletlen, hogy minden résztvevő aranyérmet kapott a döntőben…!
ÉS LE A KALAPPAL természetesen Szurics Péter Tanár Úr előtt is, akinek ezúton is köszönjük munkáját, s aki rengeteg örömöt okozott nekünk szurkolóknak és játékosainknak egyaránt! SZÉP VOLT FIÚK, CSAK A GYAFA!!!

Block
- Fő támogatóink -
...és még sokan mások!

Beszéljenek a számok...

Fontos infók

Keresés

Győrasszonyfa-TSE hivatalos honlapja ® sportegyesulet.gyorasszonyfa.hu